luni, 3 octombrie 2011

01.10.2011 - Se apropie hramul nostru

              Întrucât se apropie sărbătoarea hramului parohiei noastre dar și a întregii Moldove, când vom cinsti cum se cuvine pe ocrotitoarea noastră a tuturor, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, pregătirile sunt în toi. Programul liturgic va cuprinde slujbe savarsite in sobor:  Vecernia Mare cu Litie în ajun, iar în ziua hramului Utrenia, Acatistul Cuvioasei, Sf. Liturghie și Parastas. Slujbele vor fi urmate de agapă frățească, dovadă a dragostei creștinești cu care locuitorii din Orășeni Vale știu să primească pe cei ce vin să ne rugăm împreună.
            Tot in ziua hramului se va împlini un an de zile de la instalarea mea ca nou preot paroh. După un an de activitate aici, constat că am găsit lucruri frumoase realizate înainte și oameni credincioși, iubitori de slujbe și respectuoși, fapt pentru care dăm slavă lui Dumnezeu.
            Unul din lucrurile frumoase pe care le intenționăm la acest moment de sărbătoare este un pelerinaj la Catedrala Mitripolitană din Iași pentru a ne alătura miilor de pelerini care se ostenesc an de an stând la rînd ore în șir pentru a se la moaștele Cuvioasei.
            Așteptăm la ziua hramului în parohia noastră pe credincioșii iubitori de frumos si cu evlavie la Cuvioasa Parascheva ”cea multfolositoare”; vor gasi aici atmosferă de rugăciune, o gustare cu un pahar de vin nou, oameni calzi și primitori și un cadru natural binecuvântat de Dumnezeu cu o frumusețe aparte.
Rugăm pe Sfânta  să ocrotească pe toți cei care își vor îndrepta pașii către ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu